zaterdag 2 juni 2012

Zelf puddingbroodjes maken

Je kent ze wel: Lekkere, zachte broodjes met dat gele spul: Puddingbroodjes. Ze zijn niet bepaald gezond, maar wel supermegalekker! Daarom heb ik hier een recept om zelf je eigen puddingbroodjes te maken!


Benodigdheden

  • 250 g mix voor witbrood (pak 450 g)
  • 80 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje gedroogde gist (a 7 g)
  • 1 tl zout
  • 7 eieren, op kamertemperatuur
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • poedersuiker, voor garnering


1. Deeg bereiden

Meng de mix voor witbrood, 30 g suiker, de gist en het zout in een kom. Voeg 3 eieren toe en meng met een mixer met deeghaken 5 min. op de laagste stand. Verhoog de stand en mix nog 5 min. tot het deeg los komt. Voeg de boter toe en mix 3 min. Laat afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Laat vervolgens in de koelkast 1 uur verder rijzen.

2. Deeg verwerken

Vorm 8 balletjes van het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, druk plat, maak een kuiltje en vorm een opstaande rand van 1 cm. Laat afgedekt op een warme plek 30 min. rusten.

3. Pudding bereiden

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Mix met de rest van de suiker, 3 eieren, 1 el citroenrasp, 2 el citroensap en de crème fraîche.

4. Broodjes vullen

Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop het laatste ei los. Bestrijk de rand ermee. Vul de broodjes met het crème fraîchemengsel.

5. Broodjes bakken

Bak 15-20 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer warm.
Eet smakelijk!
-xoxo-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten