zondag 21 oktober 2012

Zelf gevulde koeken maken


Ik heb een zwak voor gevulde koeken. Als ik in de pauze iets bij de automaat haal, is het altijd een gevulde koek. En als we ze in huis hebben, zijn ze binnen no time op. Ze zijn zóóó lekker! En helemaal als ze nog warm zijn... Mmmmm! Daarom hier een recept om zelf gevulde koeken te maken.
Ingrediënten voor 6 personen
* 200 g bloem
* 150 g roomboter
* 100 g basterdsuiker
* 1 ei
* enkele amandel of een pinda ongezouten
* 125 g amandelspijs
Hulpmiddelen
Ronde uitsteek vormpje zo groot als een gevulde koek of gewoon en glas
Voorbereiding
Kneed de bloem, boter en basterdsuiker dooreen tot een soepel deeg.
Laat het deeg een 1/2 uur rusten.
Bereidingswijze
Rol het dan uit tot een dunne lap. Steek hieruit ronde koeken.
Leg de helft van de koeken op een beboterde bakblik. Verdeel hierop de amandelspijs maak het amandelspijs volgens gebruikaanwijzing op de verpakking. Leg de overgebleven
koeken erop. Druk de randen op elkaar. Bestrijk de koeken met losgeklopt ei en plaats er een amandel op. Prik er een paar maal in met een breinaald. Schuif het bakblik in de oven van 160C
en bak de koeken in ca. 30 min. lichtbruin en gaar.
En.... TADAAA! je hebt overheerlijke gevulde koeken.
Eet smakelijk! ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten